تبلیغات
«أللَّهُمَّ کُن لِوَلیِکَ ألحُجَّةِإبنِ الحَسَن صَلَواتُکَ عَلَیهِ وَعَلی آبَائِهِ فِی هَذِهِ السَّاعَة وَ فِی کُلِّ السَاعَة وَلِیَّاً وَ حَافِظَاًً وقَائِداً وَ نَاصِراً و دَلیلاً وَ عَیناً حَتّی تُسکِنَهُ أَرضَکَ طَوعاً وَ تُمَتِّعَهُ فیهَا طَویلاً » زیست شناسی زیستا - سنجد دارای خواص درمانی و تغذیه‌ای بی‌شمار آموزشی - خبری
زیست شناسی زیستا
منوی كاربری

این وبلاگ را صفحه خانگی خود كن !    ایمیل  به مدیر وبلاگ !    این وبلاگ را به لیست علاقه مندی های خود اضافه كنید !

پیغام مدیر : ورود شما را به وبلاگ زیست شناسی زیستا خوش آمد عرض میکنم امیدوارم مطالب این وبلاگ مورد استفاده شما قرار گیرد.

نظرسنجی
دوست دارید چه موضوعاتی به وب لاگ اضافه شود






صفحات وبلاگ
لینكدونی
لوگوی ما
چند خبر
لینكستان
        سنجد دارای خواص درمانی و تغذیه‌ای بی‌شمار

سنجد یكی از سین‌های سفره هفت‌سین و دارای خواص درمانی و تغذیه‌ای بی‌شمار است. بهترین اثر سنجد رفع كمبود ویتامین C در بدن بوده و خوردن آن انسان را از ابتلا به امراض عفونی حفظ می‌نماید. سنجد دو نوع كوچك و بزرگ دارد كه بزرگتر آن دارای پوستی نازك و مغزی آردی‌تر است و به نام «سنجد آردی» موسوم است.

بهترین سنجد‌ها بزرگترین و شیرین‌‌ترین آنهاست. این میوه با آن كه كمی گس است، ولی عده‌ای به خوردن آن علاقه داشته و با آرد آن قاووت درست می‌كنند. طبیعت سنجد سرد و خشك بوده و از لحاظ غذایی كم‌كالری است.

مقدار خوراك میوه آن 50 دانه می‌باشد و از گل آن عرقی تهیه می‌كنند كه از این عرق علاوه بر خواص قابل توجه،  برای تقویت و بلند كردن موی سر زنان استفاده می‌گردد كه به صورت خوراكی و ضمادی كاربرد دارد.

این میوه منبع سرشار ویتامینC  و E   و رنگدانه كاروتن است كه همگی خاصیت آنتی‌اكسیدانی قوی دارند. تركیبات فلاونوئیدی و اسیدهای چرب موجود در سنجد نظیر اسیدلینولئیك و لینولنیك و همچنین سیتوسترول‌های آن خاصیت ضدالتهابی دارند.

سنجد مثل زالزالك و ازگیل ضداسهال و قابض است و دارای مقدار زیادی ویتامینK  می‌باشد. مصرف آن در درمان اسهال خونی با منشاء آمیبی و دفع كرم بسیار توصیه می‌شود و تحقیقات انجام شده، نشان داده مصرف میوه و پودر هسته سنجد در درمان التهاب‌های حاد و مزمن موثر است و برخی مطالعات حاكی از آن است كه سنجد خاصیت تب‌زدایی دارد.

این میوه با افزایش آستانه احساس درد، خاصیت ضددرد خود را اعمال می‌كند.

فلاونوئیدهای موجود در سنجد به شل كردن عضلات كمك می‌كنند از این‌رو، مصرف سنجد برای افرادی كه از دردهای عضلانی و مفصلی رنج می‌برند، می‌تواند مفید باشد.

سنجد از نظر املاح غنی بوده، كلیه‌ها را گرم می‌كند و ادرار را زیاد كرده و مانع نرمی استخوان می‌شود.

سنجد بادشكن و مقوی قلب بوده و ضد یرقان و استسقاء می‌باشد و سردرد را تسكین می‌دهد.

بوییدن گل سنجد برای اشخاص فلج و لقوه‌ای مفید است و چنانچه برگ آن را روی دمل بگذارید باعث رسیدن آن شده، چرك را از بین می‌برد و زخم آن را التیام می‌‌دهد. اگر برگ تازه آن در دسترس نباشد از برگ خشك شده آن هم می‌توان استفاده كرد.

ریشه درخت سنجد را اگر قطع كنند شیره زیادی از آن خارج می‌شود كه در قدیم برای معطر كردن و شستشوی البسه و بدن بسیار كاربرد داشته است.

توجه: سنجد برای اشخاصی كه معده خشك داشته یا دچار یبوست هستند، مضر است. همچنین كسانی كه مشكل سوءهاضمه دارند باید در خوردن آن احتیاط كنند.

نوشته شده توسط عباس طالبی ساعت 12:48 ب.ظ در روز : شنبه 1 فروردین 1388

ویرایش شده در شنبه 1 فروردین 1388 و ساعت 12:55 ب.ظ

لینك ثابت | نظرات ()


مطالب پیشین